Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zilveren Kruis wil haar klanten de beste zorg bieden, helpt met het vinden van de weg in de zorgwereld en bij het maken van de juiste keuzes. Het hebben van een basisverzekering is in Nederland verplicht. Wat in dit pakket zit, is door de overheid bepaalt. Elk basispakket moet de kosten voor huisarts, medische specialisten, geneesmiddelen, ziekenvervoer, verloskundig- en kraamzorg dekken. Waar je bij zorgverzekeringen uit kunt kiezen is de dekking. Bij Zilveren Kruis kun je kiezen uit drie pakketten, namelijk Budget, Zeker en Exclusief. Je kunt zelf de mate van dekking bepalen.

Zorgverzekering bij Zilveren Kruis

Standaard kies je voor de basisverzekering van Zilveren Kruis, waar iedereen zich voor aan kan melden. Mocht je de dekking van de basisverzekering niet genoeg vinden, dan kan je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Met zo’n aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor de tandarts, worden de kosten voor de tandarts beter gedekt. De maandelijkse premie zal iets stijgen, maar de dekking dus ook. Bepaal zelf goed wat je nodig denkt te hebben, en of het het waard is om daar extra maandelijkse premie voor te betalen. Zo kan je je eigen beste zorgverzekering kiezen.

Wat moet ik nemen?

Er zijn altijd een paar dingen waar je rekening mee moet houden met het kiezen van de (goedkoopste) zorgverzekering. Zo moet je goed kijken wat voor een zorgverzekering je precies afsluit. Is het een restitutie, natura of toch een budgetpolis. Deze bepalen waar je terecht kan voor de zorg die vergoed wordt. Daarnaast moet je ook bepalen waarvoor je eventueel aanvullend verzekerd wilt zijn. Ook niet onbelangrijk, is dat je tevreden moet zijn met de keuze voor de zorgverzekeraar.Dit kan je allemaal prima checken met de vergelijkers die op je het internet kan vinden. Zo kan je met behulp van de zorgvergelijker op deze site een goede zorgverzekering vinden, die aan je eigen keuzes voldoet.