Goedkoopste zorgverzekering studenten

Als student betaal je natuurlijk al genoeg in de maand. De studenten zorgverzekering kan daarbij helaas voor een groot gedeelte aan bijdragen. Daarom wil je als student eigenlijk het liefst wel de goedkoopste zorgverzekering voor studenten. Met de vergelijker is het makkelijk om snel tot de goedkoopste studenten zorgverzekering te komen en afsluiten is dan ook zo gepiept. Maar hoe kom je zelf tot de zorgverzekering die ervoor zorgt dat je de zorg krijgt die je nodig hebt, en die zo weinig mogelijk kost. Op deze pagina vind je meer informatie over de zorgverzekeringen en over de goedkoopste voor studenten.

Speciale studentenzorgverzekering

Studenten, en zo ook jongeren, behoren toch wel tot de gezondste doelgroep. Vaak hebben zij daarom ook eigenlijk hun zorgverzekering niet of nauwelijks nodig. Maar een zorgverzekering is verplicht, en daarom willen studenten de goedkoopste zorgverzekering. Er zijn meerdere manieren om tot een goedkope zorgverzekering te komen. Zo zijn er speciale studentenzorgverzekeringen en verzekeraars die zich eigenlijk alleen op die doelgroep richten. Deze verzekeringen hebben een mooie lage premie, en dingen die een student meer nodig zal hebben dan iemand anders. Zo zit er soms extra fysiotherapie bij, omdat een student vaker zal sporten en dus meer fysieke klachten zal hebben. Dit verschilt allemaal per zorgverzekeraar, en het is daarom aan te raden om per zorgverzekeraar goed te kijken wat zij speciaal voor een studentenzorgverzekering doen.

Een andere mogelijkheid is om je in te schrijven bij een collectieve zorgverzekering. Deze wordt vaak geregeld vanuit je hogeschool of universiteit. Met zo’n collectieve zorgverzekering voor studenten betaal je vaak ook minder. Dit komt omdat je je met een grote groep mensen inschrijft, en hiervoor van de verzekeraar korting krijgt. Het hoeft echter niet te betekenen dat dit ook meteen de goedkoopste studentenzorgverzekering is, een andere verzekeraar kan best een studentenzorgverzekering hebben die nog wat goedkoper is. Vergelijk daarom alle zorgverzekeringen goed.

Goedkoopste studentenzorgverzekering

Als je simpelweg geen eisen hebt voor je zorgverzekering, dan is het heel makkelijk om tot de goedkoopste zorgverzekering te komen. Hierbij zal gelden dat je het vrijwillig eigen risico maximaal moet hebben, en dan komt de goedkoopste zorgverzekering voor studenten zo naar buiten rollen. Met de vergelijker is dat heel makkelijk te doen. Bedenk dan wel dat je zelf flink wat moet betalen (de eerste euro’s betaal je namelijk tot het eigen risico uit eigen zak) mocht je zorg nodig hebben. Als je altijd al gezond bent geweest, dan kan je ervoor kiezen om zo tot de goedkoopste zorgverzekering voor studenten te komen.