Goedkoopste zorgverzekering jongeren

Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet een zorgverzekering afsluiten. Dit hoeft echter niet meteen te betekenen dat je de zorgverzekering nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij vele jongeren. Jongeren zijn over het algemeen erg gezond, en maken daarom ook minder gebruik van de zorgverzekering dan oudere leeftijdsgroepen dat doen. Als jongeren wil je daarom een verzekering die zo goedkoop mogelijk is. Hier vind je alle informatie over de jongeren zorgverzekeringen en de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren.

Zorgverzekering voor jongeren

Er bestaan een aantal verzekeraars die zich enkel op de doelgroep jongeren richten. Zij hebben dus eigenlijk de perfecte jongeren zorgverzekeringen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat bij de basisverzekering extra uren voor de fysiotherapeut hebt (jongeren hebben bijvoorbeeld vaker last van blessures) en dat er verder niet heel veel onnodige dingen bij zitten. Hierdoor is de premie van de zorgverzekering mooi laag te houden, en is het makkelijk om als goedkoopste zorgverzekering voor jongeren uit de bus te komen.

Als je een zorgverzekering af wilt sluiten, je valt in de doelgroep van de jongeren (wordt vaak gezien als 18-30 jaar) en je merkt inderdaad dat je weinig zorg nodig zal hebben, dan is zo’n jongeren zorgverzekering misschien perfect voor jou. Kijk zelf eerst wat je nodig hebt, en op die manier kan je met behulp van de vergelijker mooi de goedkoopste jongerenzorgverzekeringen vergelijken.

Collectieve zorgverzekering

Jongeren hebben dus de keuze om een zorgverzekering af te sluiten die speciaal voor hun doelgroep gemaakt is. Een andere keuze, die ook vaak gekozen wordt, is een collectieve zorgverzekering. Omdat dit een collectieve verzekering is, wordt het door een grote groep mensen (jongeren in dit geval) afgesloten. Het grote voordeel hiervan, is dat je sneller bij de goedkoopste zorgverzekering zit. Omdat er namelijk zoveel mensen de zorgverzekering afsluiten, wil het wel eens zo zijn dat je een fikse korting kan krijgen.

Zo’n collectieve zorgverzekering wordt vaak via de hogeschool of universiteit aangeboden. Vraag hier bij je hogeschool of universiteit eens wat over, zij zullen je dan vast meer kunnen uitleggen. Een collectieve zorgverzekering betekent overigens niet meteen de goedkoopste jongeren zorgverzekering. Het kan heel goed zijn dat er toch nog een goedkopere bestaat, waarschijnlijk van een andere zorgverzekeraar. Vergelijk daarom altijd goed de hele markt.

Aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren

Zoals gezegd hebben jongeren over het algemeen een betere gezondheid dan een andere doelgroep. Daarom zullen zij vaak kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering, en niet voor eentje die de meeste dekking heeft. Omdat jongeren over het algemeen gezond zijn, zullen ze niet vaak naar het ziekenhuis hoeven, of minder vaak naar de tandarts. Hier kan je op inspelen door bijvoorbeeld geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Met een aanvullende zorgverzekering wordt de premie immers duurder, waardoor je wellicht aan het einde van het jaar teveel hebt betaald. Natuurlijk kan het ook heel goed zo zijn dat je wel een aanvullende zorgverzekering nodig zal hebben, dat ligt geheel aan je eigen situatie. Je zou voor jezelf op een rijtje moeten zetten wat je wel nodig zal hebben, wat je niet nodig zal hebben en wat je misschien nodig zal hebben qua zorgverzekering. Hierna kan je beter vergelijken en de goedkoopste zorgverzekeringen voor jongeren kiezen.

Eigen risico verhogen, premie verlagen

Om per maand zo weinig mogelijk te betalen, kan je je vrijwillig eigen risico omhoog brengen. Dit betekent dat jij de eerste kosten van de zorg betaald, waarna de verzekering de rest zal vergoeden. Mocht je in goede gezondheid zijn, en verwachten dat je ook volgend jaar geen zorg nodig zal hebben, dan kan je kiezen om je vrijwillig eigen risico (maximaal) te verhogen. Hierdoor betaal je minder aan maandelijkse premies en kom je sneller aan de goedkoopste zorgverzekering terecht.

Op deze manier kan je zo al gauw een aantal tientjes per maand besparen. Maar let er wel op dat je dat bedrag (het eigen risico) wel moeten betalen als je toch een je zorgverzekering nodig hebt. Hierdoor kan het voordeel zomaar ineens weg zijn. Dit zal een risico zijn die je moeten overwegen, om zo tot de goedkoopste jongeren zorgverzekering te komen.