Goedkoopste zorgverzekering 18 jaar

Als kind (onder de 18 jaar dus) ben je verzekerd onder de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 jaar wordt, moet je een eigen zorgverzekering hebben. Je kan er ook voor kiezen om via je ouders verzekerd te blijven, maar dat is vaak een stuk duurder dan een eigen zorgverzekering. Je wilt namelijk wel de goedkoopste zorgverzekering hebben, als tiener bespaar je namelijk graag geld. Voor de personen die net 18 jaar geworden zijn, hebben zorgverzekeraars nog wel eens speciale aanbiedingen voor een zorgverzekering.

Overstappen als 18 jarige

Je kan eens per jaar overstappen van zorgverzekering, vaak omdat je zo een betere dekking hebt en goedkoper uit denkt te komen. Bij het afsluiten van een zorgverzekering ga je een contract aan voor een jaar bij een zorgverzekeraar, die elk jaar met een extra jaar verlengd kan worden. Deze overstapperiode ligt aan het einde van elk jaar, voor 1 januari moet je namelijk je oude zorgverzekering opgezegd hebben (of besloten hebben om de te houden). Als je 18 jaar bent, dan behoor je tot de groep van uitzonderingen. Zodra je 18 jaar wordt, heb je de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering, van die van je ouders naar een eigen. Dit moet je ook wel doen, want het is strafbaar als je niet verzekerd bent. Kies daarom al een tijdje van te voren een goedkope zorgverzekering uit.

Tips zorgverzekering 18 jaar

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je eigen zorgverzekering, en gaat daarom op zoek naar de voor jou goedkoopste zorgverzekering. Hieronder een paar tips om de goedkoopste zorgverzekering voor 18 jaar uit te kiezen:
– Bekijk welke kosten je de afgelopen jaren hebt moeten maken voor je zorg. Denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis, tandarts, fysiotherapie of andere ongemakken.
– Bekijk welke dekking je bij je ouders had, en of je die zelf ook nog nodig hebt.
– Vergelijk de zorgverzekeringen gebaseerd op jou behoeftes en kies zo de goedkoopste zorgverzekering uit!