Tandarts

Het wordt aangeraden om je gebit twee keer per jaar te laten controleren. Dit om te kijken of alles nog wel op orde is, want als dit niet het geval is kan het duur en pijnlijk worden om dit te verhelpen. Je weet vaak van jezelf wel hoe goed je je eigen gebit bijhoudt. Als je alles gewoon, het hele jaar door, goed bijhoudt en eigenlijk nooit problemen hebt gehad bij de tandarts, dan kan je kiezen om geen extra tandarts verzekering af te sluiten. Het kan echter ook zo zijn dat je in het verleden wel eens een gaatje of iets dergelijks hebt moeten laten dichten. In dat geval is het goed om te kijken of het niet voordeliger voor je zal zijn om een aanvullende tandarts verzekering af te sluiten.

Met zo’n aanvullende tandarts verzekering voorkom je dat je opeens hoge rekeningen moet betalen. De tandarts (en de orthodontist) kost namelijk een hoop geld. Als je niet extra verzekerd bent voor behandelingen, kan je erg duur uitkomen.

Op deze pagina kan je de premie van de zorgverzekeraars vergelijken voor een zorgverzekering met aanvullende verzekeringen, waaronder ook de tandarts verzekering. Bedenk eerst goed wat het je ongeveer zou kosten, en vergelijk dan de zorgverzekeringen. Hier zou je uit op kunnen maken of het goedkoper is om een aanvullende tandarts verzekering af te sluiten, of dat je gewoon voor de goedkoopste zorgverzekering moet gaan.